دانلود، نصب و راه اندازی شبیه ساز Genymotion

با توجه به تغییر سیاست‌های Genymotion استفاده از این شبیه ساز توصیه نمی‌شود.
برای آشنایی با شبیه ساز داخلی اندروید استودیو و نحوه نصب و راه اندازی آن به آموزش کار با امولاتور و ساخت دیوایس مجازی (AVD) مراجعه کنید.

دانلود و آموزش نصب شبیه ساز اندرویدی Genymotion (جنی موشن)

یکی از مهمترین ابزار مورد نیاز توسعه دهندگان و برنامه نویسان موبایلی و بخصوص اندروید، شبیه ساز یا امولاتور (Emulator) هستند که ما را از تست و عیب یابی پروژه و اپلیکیشن روی دستگاه‌های واقعی و فیزیکی بی نیاز می‌کند.
در این مبحث ابتدا به معرفی و کاربرد شبیه سازها می‌پردازم و سپس نحوه نصب و راه اندازی Genymotion، پرکاربرد ترین شبیه ساز اندروید (یا امولاتور اندروید) به انتخاب توسعه دهندگان اندرویدی و همچنین نصب آنلاین و آفلاین دیوایس‌ها و پلاگین اندروید استودیو را آموزش می‌دهم.
ضمنا چنانچه قصد دانلود Genymotion (جنی موشن) را دارید، لینک‌ دانلود این شبیه ساز اندرویدی و API های آن در انتهای همین صفحه قید گردیده و مرتب بروز رسانی می‌شود.

شبیه ساز اندروید چیست؟

به نام خدا. برنامه نویس و توسعه دهنده اندروید در حین توسعه و تکمیل پروژه اندرویدی خود، به دفعات متعددی نیاز به اجرا، تست و خطایابی پروژه و اپلیکیشن خود دارد. ضمن اینکه توسعه دهنده می‌بایست اپلیکیشن را بر روی نسخه‌های مختلف اندروید تست نموده تا اطمینان پیدا کند همه مشکلات و نواقص را برطرف کرده و اپلیکیشن در بیشتر دیوایس‌های اندرویدی به درستی و بدون مشکل اجرا می‌شود. در حالت عادی باید برای هر نسخه از اندروید یک دیوایس حقیقی مجزا تهیه کنیم که نیاز به صرف هزینه زیادی دارد. در مقابل، شبیه سازها به میدان آمدند تا این مانع از سر راه توسعه دهندگان برداشته شود.
شبیه ساز اندروید بر روی سیستم عامل‌های دسکتاپ مانند ویندوز، لینوکس و مکینتاش نصب شده و محیط اندروید را شبیه سازی می‌کند و به راحتی می‌توان پروژه‌ها و اپلیکیشن‌های اندرویدی را روی آنها اجرا، تست و خطایابی نمود.
البته شبیه سازها کاربردهای دیگری هم دارند. به عنوان مثال یک شخص می‌تواند بدون داشتن یک دیوایس اندرویدی، توسط یک شبیه ساز از نرم افزارها و اپلیکیشن‌های اندرویدی روی لپ تاپ خود استفاده کند. همچنین گیمر ها به راحتی می‌توانند بازی‌های اندرویدی را روی رایانه شخصی خودشان اجرا کنند تا هم سخت افزار قدرتمندتری در اختیار داشته و هم با استفاده از کیبورد رایانه تجربه بهتری در بازی داشته باشند.

تفاوت Genymotion با AVD

در جلسه آموزش نصب اندروید استودیو با شبیه ساز داخلی اندروید استودیو (AVD) آشنا شدیم. این شبیه ساز در نسخه‌های قبل از سرعت پایینی برخوردار بود و درصد کمی از توسعه دهندگان اندروید از AVD استفاده می‌کردند که در نسخه‌های جدید این مسئله تا حدود زیادی رفع شده.
با اینحال هنوز هم امولاتورهایی مانند Genymotion طرفداران زیادی در بین برنامه نویسان و توسعه دهندگان اندروید دارند. در حال حاضر اگر سرعت اجرا و مقدار مصرف سخت افزار را برای Genymotion و AVD یکسان فرض کنیم باز هم انتخاب من جنی موشن است. این انتخاب دو دلیل دارد:
۱- حجم دیوایس‌های جنی موشن حدود نصف دیوایس‌های AVD است.
۲- امکان نصب آفلاین Emulator و System Image های AVD وجود ندارد و با توجه به تحریم و نیاز به تغییر آی‌پی برای دانلود و نصب خودکار ابزار در محیط SDK Manager، زمان انتظار برای دانلود ابزار طولانی‌تر می‌شود.
البته برای نصب و راه اندازی جنی موشن باید دو مرحله اضافی نسبت به AVD انجام دهیم که در حدود یک دقیقه زمان بیشتری می‌گیرد. یک مرحله نصب مجازی ساز VirtualBox و مرحله دیگر نصب پلاگین جنی موشن روی اندروید استودیو. اگر رایانه شما از قابلیت VT-x در پردازنده‌های Intel یا AMD-V در پردازنده‌های AMD پشتیبانی کند (یا اگر پشتیبانی نمی‌کند با راهکاری که در ادامه مبحث ذکر شده قابل رفع باشد) احتمالا گزینه مناسب برای شما هم Genymotion است. اما این یک قانون نیست. اگر شبیه ساز AVD با سلیقه شما سازگارتر است و در دریافت و نصب فایل‌های با حجم بالا در محیط SDK Manager مشکلی ندارید، و یا سخت افزار شما امکان راه اندازی جنی موشن را ندارد، AVD می‌تواند انتخاب شما باشد.
البته علاوه بر این دو شبیه ساز، گزینه‌های دیگری مانند BlueStacks، MEMu و… نیز توسط شرکت‌های دیگری عرضه شده که هرکدام طرفداران خود را دارد.
بنابراین محدودیتی در انتخاب شبیه ساز نیست و به سلیقه و امکانات شما بستگی دارد. اگر سخت افزار ضعیفی در اختیار دارید بهتر است حداقل منابع نیازمند برای شبیه سازهای مختلف را بررسی کنید و ببینید کدام گزینه درصد کمتری از منابع سخت افزاری سیستم شما را درگیر می‌کند.

نصب شبیه ساز Genymotion

Genymotion یکی از قدرتمندترین شبیه سازهای سیستم عامل اندروید در محیط دسکتاپ است که برای توسعه دهنده امکان تست و خطایابی پروژه بر روی نسخه های مختلف اندروید را فراهم می‌کند، بدون آنکه نیاز به تهیه دیوایس های حقیقی و فیزیکی مختلف باشد. این شبیه ساز با دو مجوز رایگان و تجاری عرضه می‌شود که نسخه رایگان امکانات ضروری را در اختیار ما قرار داده و لزومی به خرید لایسنس تجاری نیست. برای نصب Genymotion ابتدا باید نرم افزار مجازی ساز Oracle VM VirtualBox را روی سیستم عامل خود نصب کنیم.

نصب Oracle VM VirtualBox

Oracle VM VirtualBox امکانی را در اختیار ما قرار می‌دهد تا بر روی سیستم عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک، یک یا چند سیستم عامل دیگر نصب کنیم (از جمله ویندوز، لینوکس و …) که در اینجا Genymotion برای اجرای سیستم عامل اندروید، از این مجازی ساز استفاده می‌کند. مجازی ساز Oracle VM VirtualBox رایگان است و می توانید آنرا از وب سایت زیر

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

یا انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

دانلود و نصب Oracle VM VirtualBox

مطابق تصویر بالا من نسخه ۶٫۱٫۱۶ مجازی ساز که در زمان نگارش این آموزش آخرین نسخه منتشر شده هست را از وب سایت سازنده آن برای سیستم عامل ویندوز دریافت و نصب می‌کنم.

نکته: در صورتی که سیستم عامل شما ۳۲bit است از نسخه ۵٫۲ استفاده کنید. نسخه ۶٫۰٫۰ و بالاتر فقط از سیستم عامل‌های ۶۴bit پشتیبانی می‌کند.

حالا نوبت نصب شبیه ساز Genymotion است.
وب سایت Genymotion.com را باز می‌کنم:

وب سایت جنی موشن

مدتی است علاوه بر نسخه دسکتاپ، سرویس مبتنی بر Cloud (سرویس ابری) نیز توسط جنی موشن معرفی شده که امکان راه اندازی شبیه ساز روی فضای ابری را به توسعه دهندگان می‌دهد. مزیت سرویس ابری این است که عملیات پردازشی بجای سخت افزار رایانه ما، روی سرورهای جنی موشن اجرا می‌شوند و منابع سخت افزاری رایانه توسعه دهنده (مانند رم و سی‌پی‌یو) درگیر نمی‌شود. با اینحال این سرویس نیاز به پرداخت هزینه دارد و نسخه دسکتاپ رایگان برای ما مناسب‌تر است.
البته جنی موشن برای سرویس ابری نیز به مدت ۶۰ دقیقه امکان استفاده رایگان یا Trial را فراهم کرده است. سرویس ابری به صورت جداگانه در آدرس cloud.geny.io ارائه می‌شود. در این آموزش ما از نسخه دسکتاپ استفاده می‌کنیم و فعلا کاری با نسخه ابری نداریم.
برای استفاده از Genymotion Desktop ابتدا باید یک حساب کاربری بسازیم. روی دکمه Sign In بالای صفحه کلیک می‌کنم تا فرم ثبت نام باز شود.

نکته: فرآیند ساخت حساب کاربری علاوه بر داخل وب سایت، درون خود نرم افزار نیز امکان پذیر است.

ساخت حساب کاربری در Genymotion

گزینه Create an account را انتخاب می‌کنم.

فرم عضویت در سرویس جنی موشن

پس از تکمیل مشخصات یک لینک تایید حساب به ایمیل ارسال می‌شود. لینک را باز کنید (اگر ایمیل در inbox نبود، پوشه spam یا junk را چک کنید). پس از باز کردن لینک دریافتی در ایمیل، حساب کاربری فعال می‌شود.
فایل نصبی Genymotion را می‌توانید در انتهای همین آموزش دانلود کنید (فقط نسخه ویندوز). در صورتی که مایل هستید فایل را از سایت خود جنی موشن دریافت کنید، روی Download for personal use یا TRY FOR 30 DAYS و یا گزینه Download در منوی بالای سایت کلیک کنید تا به صفحه دانلود منتقل شوید:

دانلود شبیه ساز Genymotion

در قسمت System Requirements پارامترهای موردنیاز جهت اجرای جنی موشن عنوان شده است. یکی از ملزومات، قابلیت VT-x در پردازنده‌های Intel یا AMD-V در پردازنده‌های AMD است. برخی از پردازنده‌های قدیمی ممکن است از این قابلیت پشتیبانی نکنند. اگر حین نصب جنی موشن به ارور مربوط به این قابلیت برخورد کردید از طریق تنظیمات BIOS کامپیوتر خود، بررسی کنید اگر سخت افزار شما از آن پشتیبانی می‌کند، از حالت غیر فعال به فعال تغییر دهید. اگر به راهنمایی بیشتر نیاز دارید سرچ کنید “نحوه فعالسازی VT-x” یا “How to enable VT-x” (برای اینتل).
اگر سیستم شما از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کند، امکان استفاده از جنی موشن را ندارید. البته مطلبی را در یک وبلاگ دیدم که راه حلی برای اجرای جنی موشن روی سیستمی بدون پشتیبانی VT-x ارائه داده:

https://helloworldhelp.wordpress.com/genymotion-without-vt-d

البته من این روش را تست نکرده‌ام و از صحت عملکرد آن اطلاعی ندارم. (برای باز کردن لینک فوق نیاز به تغییر آی‌پی دارید!).
من قبلا VirtualBox را جداگانه دانلود و نصب کردم بنابراین Genymotion نسخه Without virtualbox را انتخاب می‌کنم.
امولاتور را نصب و سپس اجرا می‌کنم:

اجرای امولاتور جنی موشن

حساب کاربری که قبلا ساختم را اینجا وارد می‌کنم.

نکته: در زمان نگارش این متن محدودیتی برای آی‌پی ایران روی سرویس Genymotion لحاظ نشده و مشکلی برای ورود به حساب کاربری و مراحل بعدی نیست. اما درصورتی که در آینده محدودیتی اعمال شد ،برای حل مشکل مطلب آموزش نحوه دور زدن تحریم‌های نرم افزاری را مطالعه کنید. جهت استفاده از پروکسی برای تغییر آی‌پی کافیست در همین صفحه در قسمت View proxy options مشخصات پروکسی را وارد کنید.

پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، گزینه NEXT را می‌زنم و به صفحه انتخاب لایسنس منتقل می‌شوم:

انتخاب مجوز استفاده شخصی Genymotion

همانطور که قبلا اشاره شد، ما از نسخه رایگان استفاده می‌کنیم بنابراین Persoanl Use (استفاده شخصی) را انتخاب می‌کنم.

نکته: تا زمانی که شبیه ساز حذف نشده و یا از حساب خود خارج نشده‌اید نیازی به لاگین کردن مجدد نیست. اما چنانچه در آینده لازم شد دوباره لاگین کنید و با پیغام Your license has expired مواجه شدید باز هم بدون مشکل می‌توانید با انتخاب گزینه Personal use از نسخه رایگان امولاتور استفاده کنید و نیازی به ساخت حساب کاربری جدید نیست.

انتخاب مجوز استفاده شخصی Genymotion

صفحه اصلی شبیه ساز Genymotion

فعلا هیچ چیز در صفحه اصلی Genymotion مشاهده نمی‌شود زیرا هنوز دیوایسی اضافه نکرده‌ایم. برای افزودن دیوایس‌های مدنظر روی دکمه + کلیک کرده و دیوایس با API مورد نیاز را انتخاب می‌کنیم.

لیست دیوایس‌های اندرویدی جنی موشن

مشاهده می‌کنید برای هر API چندین دیوایس لیست شده که بر اساس نسخه سیستم عامل اندروید و سایز صفحه نمایش متفاوت هستند. البته در مرحله بعد و در پنجره مربوط به جزئیات دیوایس می‌توانید پارامترها را به دلخواه تغییر دهید.
در نصب دیوایس از لحاظ تعداد، محدودیتی وجود ندارد و به هر تعداد دیوایس که لازم باشد می‌توانیم نصب کنیم. برای مثال می‌خواهم یک دیوایس با API 29 یعنی اندروید ۱۰ را نصب کنم. به انتهای لیست رفته و یک گزینه را انتخاب می‌کنم:

نصب دیوایس در جنی موشن

در مرحله بعد تمامی تنظیمات دیوایس را می‌توان به دلخواه تغییر داد از جمله نام دستگاه، اندازه صفحه نمایش، مقدار RAM مورد نیاز برای اجرای آن و…

تنظیمات نصب دیوایس Genymotion

با زدن دکمه INSTALL فایل API دیوایس از سرورهای جنی موشن دانلود می‌شود. حجم فایل هر دیوایس به نسخه API آن بستگی دارد و از حدود ۲۰۰ تا ۴۵۰ مگابایت متغیر است.

دانلود فایل دیوایس جنی موشن

نصب دستگاه مجازی اندروید جنی موشن

ملاحظه می‌کنید دیوایس با نام Custom Phone با API 10 به لیست اضافه شد و می‌توانیم آنرا اجرا کنیم.

نکته: برای هر نسخه از API فقط یک فایل دانلود می‌شود. به عنوان مثال برای API 21 (اندروید ۵٫۰) تعداد ۱۰ دیوایس مختلف لیست شده. با نصب اولین دیوایس از این API در صورتی که نیاز به نصب یک یا چند دیوایس دیگر با API 21 داشته باشید، فایل جدیدی دانلود نمی‌شود و صرفا فایلی که قبلا دریافت شده را بررسی می‌کند. البته در صورتی که نسخه جدیدی از این API منتشر شده باشد آنرا دانلود می‌کند.

برای اجرای دیوایس روی آن دوبار کلیک کرده و یا منوی سمت راست آنرا باز می‌کنیم که شامل گزینه‌های استارت، ویرایش، ریست کارخانه، حذف دیوایس و… هست.

اجرای شبیه ساز اندروید جنی موشن

اجرای شبیه ساز اندروید Genymotion

دیوایس با موفقیت اجرا شد.

نصب آفلاین دیوایس‌های Genymotion

یکی از قابلیت‌های نسخه تجاری شبیه ساز Genymotion این است که فایل (ایمیج) دانلود شده API را می‌توان کپی و در جایی دیگر نگهداری کرد. مزیت این قابلیت در این است که با داشتن ایمیج فایل، در صورت نیاز به نصب شبیه ساز روی یک کامپیوتر دیگر یا به عنوان مثال زمانی که به هر دلیل نسخه فعلی جنی موشن از روی سیستم عامل حذف شده و باید دوباره آنرا نصب کنیم، لازم نیست API ای که قبلا دانلود شده را مجدد دانلود کنیم. ولی انجام این کار در نسخه رایگان هم امکان پذیر است. تنها تفاوت در این است که در محیط نرم افزار این قابلیت در دسترس نیست و باید به صورت دستی و در مسیر زیر، فایل(ها) را برداشته و یا اضافه کرد. هر API به صورت یک فایل در قالب ایمیج و با پسوند .ova در مسیر زیر اضافه می‌شود :

C:\Users\[Your Username]\AppData\Local\Genymobile\Genymotion\ova

نکته: در حالت عادی پوشه AppData در مسیر Username نمایش داده نمی‌شود که می‌بایست \AppData در آدرس بار به صورت دستی به انتهای مسیر اضافه شود.

فایلی که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید مربوط به API 29 (اندروید ۱۰) است که در قسمت قبل دریافت شده. مجازی ساز VirtualBox فایل‌های با پسوند ova را به عنوان ایمیج فایل (image file) یک سیستم عامل شناسایی می‌کند.

محل قرارگیری فایل‌های ova شبیه ساز Genymotion

نسخه API هر ایمیج فایل در نام آن مشخص شده. در تصویر بالا عدد ۱۰٫۰ را مشاهده می‌کنید که مربوط به API 29 است. همانطور که قبلا توضیح داده شد، این فایل برای تمامی دیوایس‌های API 29 مشترک است. می‌توان این فایل را در جایی دیگر نگه داری نموده و هر زمان که نیاز شد مجدد در همین مسیر قرار داد و دیوایس‌های مرتبط با آن را نصب کرد. من ایمیج فایل API 19 را که قبلا دانلود شده درون پوشه ova قرار می‌دهم:

فایل‌های ova شبیه ساز Genymotion

حالا من فایل API اندروید ۴٫۴ و ۱۰٫۰ را در اختیار دارم و هر دیوایسی که متعلق به یکی از این API ها باشد و قصد نصب آن را داشته باشم، بدون نیاز به برقراری اتصال اینترنت و دانلود مجدد فایل، ساخته می‌شود.

نکته: اگر با وجود فایل یک API در مسیر فوق، هنگام نصب دیوایس مرتبط با آن، جنی موشن شروع به دانلود فایل کرد دلیل آن انتشار یک ورژن جدیدتر از نسخه‌ای است که قبلا دانلود شده.
نکته: لینک دانلود ایمیج فایل چند API پرکاربرد را در انتهای همین مطلب آموزشی در وب سایت قرار داده‌ام. لینک‌ها هرچند مدت یکبار بروز می‌شود. این لینک‌ها برای افرادی مناسب است که امکان دانلود درون جنی موشن را ندارند. اگر فایل‌ها را دانلود کردید و بروز نبود، در بخش کامنت‌های همین مطلب اطلاع دهید تا لینک‌ها بروز شود.

یک دیوایس دیگر با API 19 (اندروید ۴٫۴) نصب می‌کنم:

نصب آفلاین دیوایس‌های جنی موشن

ملاحظه می‌کنید بدون اینکه دانلودی انجام شود دیوایس در حال ساخت است.
اگر مایلید فایل‌ها را به صورت لینک مستقیم و خارج از محیط نرم افزار جنی موشن دانلود کنید، غیر از دانلود از وب سایت‌های ثانویه مانند وب سایت ما، راه دومی هم وجود دارد. هر فایل یک لینک مشابه لینک زیر روی سرورهای جنی موشن دارد:

http://dl.genymotion.com/dists/۷.۰.۰/ova/genymotion_vbox86p_7.0_181206_042630.ova

قسمتهایی که با رنگ قرمز مشخص شده برای هر API متغیر هستند. فرض کنید قصد دانلود فایل مربوط به API 28 را دارم (یعنی اندروید ۹٫۰). از لیست دیوایس‌های ۹٫۰ به دلخواه یک مورد را انتخاب کرده و دکمه INSTALL را می‌زنم تا دانلود آغاز شود. پس از شروع دریافت فایل ،عملیات را متوقف می‌کنم.

نحوه پیدا کردن لینک دانلود فایل دیوایس‌های جنی موشن

یک فایل جدید با پسوند .partial به پوشه ova اضافه شد:

نحوه پیدا کردن لینک دانلود فایل دیوایس‌های جنی موشن

نام فایل را بدون پسوند .partial کپی کرده، در قسمت آخر لینک جایگذاری می‌کنم. نسخه اندروید مربوط به API را نیز در بخش قرمز رنگ نخست لینک جایگزین عدد قبل می‌کنم:

https://dl.genymotion.com/dists/9.0/ova/genymotion_vbox86p_9.0_200612_100345.ova

اگر جایگزاری درست انجام شده باشد لینک قابل دانلود است. پس از دانلود، فایل ناقص با پسوند .partial را حذف کرده و فایل جدید را درون پوشه ova قرار می‌دهم. حالا می توانم هرکدام از دیوایس های این API را به صورت آفلاین نصب کنم.

نکته: قسمتی از لینک که مربوط به تعیین نسخه API است (بخش اولی که با رنگ قرمز مشخص شده) در بعضی نسخه‌ها یک عدد ۰ اضافه دارد. به عنوان مثال برای API 28 این قسمت یک صفر دارد (۹٫۰) اما برای API 24 دو سفر (۷٫۰٫۰). ابتدا با یک صفر لینک را داخل مرورگر تست کنید اگر ارور ۴۰۴ گرفتید یک “۰” دیگر اضافه کنید.

در سمت چپ امکان فیلتر دیوایس‌ها بر اساس نوع دیوایس (گوشی، تبلت کوچک، تبلت بزرگ)، نسخه API، تراکم پیکسلی و سایز صفحه نمایش وجود دارد که برای پیدا کردن دیوایس با مشخصات خاص به ما کمک می‌کند:

فیلتر کردن دیوایس‌ها بر اساس مشخصات

بروزرسانی دیوایس‌های Genymotion

چنانچه در آینده و هنگام اجرای یکی از دیوایس‌های شبیه ساز اندرویدی جنی موشن با پیغام زیر مواجه شدید نشان دهنده این است که یک نسخه جدید از دیوایس تهیه و منتشر شده. در نسخه‌های جدید تغییرات ظاهری مشاهده نمی‌شود و عموما مربوط به رفع باگ‌های نسخه‌های قبلی است.

پیغام بروزرسانی دیوایس Genymotion در ابتدای اجرا
پیغام بروزرسانی دیوایس Genymotion در ابتدای اجرا

بهتر است همواره از آخرین نسخه دیوایس‌ها استفاده شود اما بر اساس تجربه‌ای که در این چند سال داشتم، ضرورت چندانی هم ندارد و در صورت عدم بروزرسانی جای نگرانی نیست. بهرحال در صورت تمایل به بروزرسانی دیوایس(هایی) که نسخه جدیدی از آن منتشر شده کافی است پیغام را تایید کنید (گزینه Update) تا فرایند دریافت فایل ova نسخه جدید آغاز شود. یا در صورت نیاز به دریافت آفلاین آن، ابتدا فایل ova نسخه قبلی را حذف کرده سپس نسخه جدید را دریافت و جایگزاری کنید. در صورت عدم تمایل به بروزرسانی کافیست گزینه Continue را انتخاب کنید تا دیوایس اجرا شود.

نصب پلاگین جنی موشن در اندروید استودیو

مرحله پایانی، نصب پلاگین Genymotion روی اندروید استودیو است. ارتباط بین جنی موشن و اندروید استودیو توسط این پلاگین برقرار می‌شود.
نصب پلاگین به دو شیوه آنلاین و آفلاین انجام می‌شود که در اینجا هردو روش را توضیح می‌دهم.

۱: نصب آنلاین پلاگین Genymotion

در تنظیمات اندروید استودیو به بخش Plugins می‌روم:

Files > Settings > Plugins

در تب Marketplace لیست پلاگین‌هایی که برای اندروید استودیو تهیه شده‌اند نمایش داده می‌شود. کلمه Genymotion را در کادر جستجو تایپ کرده سپس install می‌کنم.

نصب آنلاین پلاگین Genymotion در اندروید استودیو

پس از دریافت پلاگین از مخزن آنلاین اندروید استودیو و اتمام فرایند نصب، پلاگین Genymotion در تب Installed نمایش داده خواهد شد.

تذکر: در هنگام بروزرسانی این مبحث آموزشی در آبان ۱۳۹۹، در نسخه ۴٫۱ اندروید استودیو پلاگین جنی موشن در لیست پلاگین‌ها وجود ندارد. بنا به اعلام بخش پشتیبانی جنی موشن، تا زمان رفع مشکل لازم است از روش نصب آفلاین استفاده شود.
بروزرسانی: در نسخه ۴٫۱٫۱ این مشکل رفع شده و پلاگین Genymotion در لیست وجود دارد. بنابراین امکان نصب آنلاین میسر می‌باشد.

۲: نصب آفلاین پلاگین Genymotion

چنانچه به هر دلیلی امکان نصب آنلاین پلاگین فراهم نبود می‌توان پلاگین را به صورت دستی و آفلاین از وب سایت جنی موشن دریافت و نصب کرد. برای اینکار ابتدا فایل پلاگین مخصوص اندروید استودیو را از این صفحه دریافت کنید

نصب آفلاین پلاگین Genymotion در اندروید استودیو

سپس در قسمت Plugins که در روش آنلاین اشاره شد بجای جستجو در مخزن آنلاین روی آیکون چرخ دنده کلیک کرده و گزینه Install plugin from Disk را انتخاب می‌کنم:

نصب آفلاین پلاگین جنی موشن در اندروید استودیو

در پنجره جدیدی که باز شده فایل .jar دانلودی را انتخاب می‌کنم. با زدن دکمه Apply نصب پلاگین انجام می‌شود. سپس روی دکمه OK کلیک می‌کنم تا تنظیمات اعمال شده و پنجره بسته شود. با باز کردن مجدد پنجره Plugins، جنی موشن در تب Installed نمایش داده می‌شود:

نصب آفلاین پلاگین جنی موشن در اندروید استودیو

چنانچه پلاگین در لیست نصب شده ها وجود نداشت یکبار اندروید استودیو را بسته و مجدد اجرا کنید.
در نهایت باید آیکون جنی موشن به محیط اندروید استودیو اضافه شده باشد.

نکته: در صورت عدم نمایش آیکون Genymotion، در تب View > Appearance گزینه Toolbar را فعال کنید.

اضافه شدن آیکون جنی موشن به تولبار اندروید استودیو

در آخرین مرحله باید مسیر نصب Genymotion را به اندروید استودیو معرفی کنیم. روی سیستم من جنی موشن در این مسیر نصب شده:

C:\Program Files\Genymobile\Genymotion

در پنجره Settings گزینه Genymotion را انتخاب کرده و مسیر نصب را در کادر وارد می‌کنم. توجه داشته باشید در نسخه ۴٫۱٫۱ اندروید استودیو این گزینه در زیر مجموعه Tools قرار گرفته است.

تعریف مسیر نصب جنی موشن در تنظیمات اندروید استودیو

البته بجای طی کردن مراحل بالا، در اولین مرتبه‌ای که روی آیکون جنی موشن در تولبار کلیک شود نیز این پنجره باز می‌شود.
پس از اتمام کار و کلیک مجدد روی آیکون Genymotion، لیست دیوایس‌هایی که قبلا روی شبیه ساز نصب کرده‌ام نمایش داده می شود:

لیست دیوایس‌های جنی موشن در اندروید استودیو

برای اجرای هر دیوایس آن را انتخاب و Start می‌کنیم (بسته به سخت افزار ممکن است این فرایند چند ثانیه تا یک دقیقه و یا بیشتر زمان ببرد). اگر دیوایس به درستی اجرا شود، با کلیک روی گزینه Refresh وضعیت دیوایس از Off به On تغییر می‌کند.

نکته: پس از نصب پلاگین نیازی به باز کردن محیط نرم افزار جنی موشن و اجرای دیوایس‌ها از داخل آن نیست مگر آنکه قصد افزودن دیوایس جدید یا حذف موارد فعلی را داشته باشیم.

مزیت این شبیه ساز در این است که اکثر ماژول‌های مورد نیاز برنامه نویسان در آن تعبیه شده. از جمله درصد باتری، وای فای، جی پی اس، دوربین، گرفتن اسکرین شات و ویدئو از محیط شبیه ساز و … . حالا می‌خواهم پروژه اندرویدی را توسط شبیه ساز اجرا کنم.در حالی که یکی از دیوایس‌های شبیه ساز در حال اجراست، پنجره لیست دیوایس‌ها را می‌بندم. اکنون باید پروژه را ران (اجرا) کنم. این عمل توسط گزینه Run (مثلث سبز رنگ) انجام می شود:

انتخاب دیوایس امولاتور در اندروید استودیو

سمت چپ دکمه‌ی ران یک لیست کشویی قرار دارد. در این لیست گزینه‌های مختلف اجرای پروژه را مشاهده می‌کنید. در ابتدای لیست، دیوایس‌های در دسترس (Running devices) قرار می‌گیرند. چه دیوایس‌های مجازی و چه دیوایس‌های حقیقی که به سیستم متصل هستند.
گزینه Genymotion Device را انتخاب و روی دکمه Run کلیک می‌کنم. مجدد به پنجره دیوایس شبیه ساز برمی‌گردم. پس از چند لحظه پروژه روی شبیه ساز اجرا می‌شود:

اجرای پروژه اندرویدی روی شبیه ساز Genymotion

بدین ترتیب توسعه دهنده می‌تواند پروژه اندرویدی خود را بدون نیاز به در اختیار داشتن دیوایس‌های واقعی، به راحتی روی شبیه ساز و روی نسخه‌های مختلف اندروید اجرا و تست نماید.

نکته: در صورتی که بخواهیم پروژه بطور همزمان روی چندین دیوایس اجرا شود از گزینه Run on multiple devices استفاده می‌کنیم.

البته این امکان که فایل .apk پروژه خود یا هر اپلیکیشن اندرویدی دیگر را روی شبیه ساز نصب و اجرا کنیم نیز وجود دارد. کافیست فایل را از محیط سیستم عامل رایانه کشیده و روی صفحه دیوایس رها کنیم (Drag & Drop). طبیعتا این ویژگی کاملا از اندروید استودیو مجزاست و نیازی به باز بودن اندروید استودیو ندارد. به عنوان مثال می‌توان اپلیکیشن اینستاگرام را به این صورت بر روی شبیه ساز نصب کرد.
پروژه اندرویدی را علاوه بر شبیه ساز، بر روی دیوایس واقعی (تبلت یا موبایل) هم می توان اجرا کرد که در مبحث اجرا و دیباگ پروژه اندروید بر روی دیوایس واقعی آموزش داده شده.

نکته: جنی موشن هر چند مدت یکبار پیغامی مبنی بر منقضی شدن لایسنس نمایش می‌دهد که صرفا یک یاداوری برای ارتقاء به نسخه تجاری بوده و محدودیتی در استفاده از نرم افزار لحاظ نمی‌شود.

دانلود Genymotion و سایر ابزار مورد نیاز

در قسمت زیر، لینک دانلود آخرین نسخه از شبیه ساز Genymotion به همراه سایر ابزار مورد نیاز از جمله VirtualBox و همچنین API مربوط به دیوایس‌های جنی موشن قرار داده شده که هنگام انتشار نسخه جدید این ابزار، لینک‌های دانلود نیز در این صفحه بروز رسانی می‌گردد.

تاریخ بروزرسانی فایل‌ها : ۱۴۰۰/۰۴/۲۸

» دانلود Oracle VM VirtualBox 6.1.22 با حجم ۱۰۳ مگابایت (برای سیستم عامل ۶۴ بیتی)

» دانلود Oracle VM VirtualBox 5.2.40 با حجم ۱۰۵ مگابایت (برای سیستم عامل ۳۲ بیتی)

» دانلود شبیه ساز Genymotion 3.2.1 با حجم ۳۸ مگابایت

دیوایس های Genymotion:

» دانلود دیوایس Android 10 (API 29) با حجم ۴۴۱ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 9.0 (API 28) با حجم ۴۱۲ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 8.0 (API 26) با حجم ۳۵۵ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 7.0 (API 24) با حجم ۳۴۹ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 6.0 (API 23) با حجم ۳۱۰ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 5.0 (API 21) با حجم ۲۵۰ مگابایت

» دانلود دیوایس Android 4.4 (API 19) با حجم ۲۱۴ مگابایت

دانلود فایل این آموزش با فرمت PDF
تعداد صفحات : ۳۰
حجم : ۲ مگابایت
قیمت : رایگان
تاریخ بروزرسانی آموزش : ۱۴۰۰/۰۴/۲۹
دانلود رایگان با حجم ۲ مگابایت لینک کمکی
این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟ لطفا امتیاز دهید
4.5/5 - (81 امتیاز)
پرسش‌ها و دیدگاه‌های کاربران
دوره آموزش برنامه نویسی اندروید
دوره آموزش برنامه نویسی اندروید

با دریافت این دوره به تمامی آموزش‌های غیر رایگان و رایگان موجود در وب سایت دسترسی دارید که تخفیفی برای آموزش‌های غیر رایگان نیز درنظر گرفته شده. این پکیج به دو صورت دانلودی و ارسال پستی ارائه می‌گردد.
آموزش‌های اندروید استودیو در دو دسته «پایه» و «تکمیلی» منتشر می‌شوند.
آموزش‌های پایه شامل مباحث اصلی و ضروری و آموزش‌های تکمیلی مطالبی است که می‌بایست در کنار مطالب اصلی بررسی شود.
با خرید این دوره، به تمامی آموزش‌های غیر رایگانی که در آینده منتشر می‌شود نیز به صورت رایگان دسترسی خواهید داشت!

یک دیدگاه بنویسید

پرسش‌های زیر تایید و پاسخ داده نـــخواهند شد:
۱: جزء موارد مطرح شده در صفحات مشکلات و پرسش‌های رایج و بروزرسانی‌های محتوای آموزشی باشد
۲: سوال قبلا توسط کاربران در دیدگاه‌ها مطرح و پاسخ داده شده باشد
۳: پرسش خارج از مبحث آموزشی موجود در این صفحه باشد