چگونه تحریم‌های نرم افزاری را دور بزنیم؟

فعالسازی پروکسی در اندروید استودیو
متاسفانه در بخش‌های زیادی به دلیل اعمال تحریم، توسعه دهندگان ساکن ایران در استفاده از سرویس‌ها و نرم افزارها با محدودیت‌هایی مواجه هستند که قسمتی از این محدودیت، جلوگیری از اتصال به سرویس توسط IP های ایران است.

توسعه دهندگان و برنامه نویسان اندروید نیز از این تحریم‌ها بی نصیب نمانده و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند. در این آموزش به نحوه حل مشکل عدم دسترسی به مخزن آنلاین گوگل به شیوه‌های متفاوت از جمله فعالسازی پروکسی برای اندروید استودیو می‌پردازیم.

اولین مورد دسترسی به وب سایت Developer اندروید است که به روی کاربران ایرانی بسته شده و دسترسی به آن، جز با تغییر آی پی و استفاده از آی‌پی کشورهای ثانویه امکان پذیر نیست. موارد مهم دیگر، دسترسی آنلاین به ابزار (Android SDK) و مخزن (Repository) کتابخانه‌های مورد استفاده در پروژه‌های اندرویدی است.

ارور Unable resolve dependency for

هنگام اضافه کردن کتابخانه به پروژه در صورت اتصال با IP ایران، اروری مشابه تصویر بالا دریافت می‌کنید. لازم نیست در هربار ساخت پروژه جدید یا اضافه کردن کتابخانه به پروژه، IP را تغییر دهید. کتابخانه‌ای مانند androidx.appcompat:appcompat که در همه‌ی پروژه‌ها به صورت پیش فرض قرار دارد، فقط کافی است یکبار دریافت شود. در پروژه‌های بعدی نیاز به دریافت آنلاین مجدد نیست (مگر آنکه از نسخه‌ای متفاوت از نسخه قبل بخواهید استفاده کنید). حتی شاید برای این کتابخانه هیچگاه نیاز به دریافت آنلاین نباشد. این کتابخانه و سایر کتابخانه‌های مربوط به Support در Android Support Repository قرار دارند و اگر نسخه مدنظر شما در Android Support Repository موجود باشد، نیاز به نصب آنلاین نیست. بیشتر در نصب و دریافت کتابخانه‌هایی دچار مشکل می‌شویم که توسط سایر توسعه دهندگان تهیه شده و در مخزن آنلاین گوگل قرار گرفته‌اند.

ابزار و روش های مختلفی برای دور زدن تحریم وجود دارد که برخی رایگان و برخی غیر رایگان هستند. قبل از نوشتن این مطلب، چند ساعتی را صرف تست انواع روش‌ها و نرم افزارهای متفاوت کردم تا خروجی این مقاله بتواند برای اکثریت هموطنان راهگشا باشد. غیر از مواردی که در ادامه اشاره می‌کنم، روش‌های دیگری نیز در وب توسط توسعه دهندگان معرفی شده که من سعی می‌کنم به مواردی بپردازم که تا حد امکان پیچیدگی کمتری داشته و همچنین اصولی باشد.

تذکر: قبل از هر اقدامی مطلب را تا انتها و با دقت مطالعه کنید.
بروزرسانی: به دلیل درخواست “کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه” توضیحات مربوط به معرفی سرویس‌های VPN مناسب برای اندروید استودیو حذف شد. بنابراین تنها به معرفی سرویس‌های ایرانی ویژه عبور از تحریم‌ها اکتفا می‌کنم.

سرویس Shecan: یک سرویس رایگان دور زدن تحریم‌های نرم افزاری است که بدون نیاز به نصب هیچگونه برنامه‌ای و تنها با تعریف DNS های آن روی تنظیمات کانکشن اینترنت سیستم عامل، سرویس‌های تحت تحریم از سرورهای پروکسی عبور داده می‌شود.

مزیت این سرویس این است که فقط دامنه‌های تحریم شده را از پروکسی عبور داده و برای سایر دامنه‌هایی که تحت تحریم نیست، درخواست‌ها از پروکسی عبور داده نمی‌شود. بنابراین هنگام بازدید از وب‌سایت‌های دیگر و یا اتصال به سرویس‌هایی که تحت تحریم نیست، مشکلی بوجود نیامده و نیازی نیست دائما DNS ها را فعال و پس از اتمام کار، غیرفعال کنید.
توضیحات بیشتر را در shecan.ir مطالعه کنید.

سرویس Anti403.ir: یک سرویس دیگر و مشابه سرویس Shecan که عبور از تحریم‌ها را از دو روش DNS و نصب برنامه اختصاصی آن فراهم می‌کند. هردو روش خروجی یکسانی دارد و انتخاب روش به نظر و سلیقه شما بستگی دارد. اطلاعات بیشتر را در وب سایت anti403.ir مطالعه کنید.

سرویس FOD: سرویس رایگانی با نام FOD یا Freedom of Developers که مخصوص توسعه دهندگان ایرانی معرفی شده و کاربردی مشابه دو سرویس قبل دارد. البته با این تفاوت که برای استفاده از آن باید Domain و Port آن را در تنظیمات Android studio و یا هرجایی که نیاز هست، تعریف کرد.
درحال حاضر و با توجه به وجود سرویس‌هایی مانند شکن، استفاده از FOD را توصیه نمی‌کنم؛ مگر آنکه سرویس‌های فوق در دسترس نباشد. دلیل آن را در تذکر زیر توضیح داده‌ام.

توضیحات بیشتر در خصوص سرویس FOD در صفحه گیت هاب: کلیک کنید

تذکر: سرویس FOD صرفاً دامین‌هایی که برای ایران تحت تحریم هستند را پوشش داده و سایر سرویس‌ها و آدرس‌ها در هنگام فعال بودن این پراکسی از دسترس خارج می‌شوند. بنابراین لازم است هنگام نیاز به اتصال به سرویس‌هایی که مشمول تحریم نیستند، این پراکسی را غیر فعال نمائید. به عنوان مثال اگر Gradle نیاز به بروزرسانی دارد، قبل از آن باید در تنظیمات پراکسی در اندروید استودیو، no proxy را انتخاب کنید تا عملیات دانلود و نصب نسخه جدید گریدل انجام شود.
علاوه بر این، با تعریف Proxy روی اندروید استودیو، آی‌پی و پورت آن درون gradle.properties ذخیره می‌شود که صرفا با غیرفعال کردن پروکسی در تنظیمات، این اطلاعات از فایل حذف نشده و هربار باید به صورت دستی حذف شود. این مسئله علاوه بر سخت کردن فرایند، باعث فراموشی تکرار این مراحل و بروز مشکل در اتصال به مخزن‌های غیر تحریمی می‌شود.

بعد از تعریف پروکسی در صفحه تنظیمات، قبل از بازگشت به محیط پروژه، اندروید استودیو به شما اعلام می کند که برای استفاده گریدل از پروکسی، اطلاعات آن به فایل gradle.properties در پروژه نیز اضافه خواهد شد:

تنظیمات پروکسی در فایل gradle.properties

در صورتی که بعدا لازم شد از نرم افزار و سرویس دیگری برای تغییر آی پی استفاده کنید، حتما دو خطی که به این فایل اضافه شده را حذف کنید تا تداخل پیدا نکند. پیشنهاد من این است بلافاصله بعد از اینکه کارتان با پروکسی تمام شد، حذف را انجام دهید زیرا این موارد عموما در خلال توسعه نرم افزار فراموش می شود و ممکن است در آینده وقت زیادی را از ما بگیرد. دقت کنید خط org.gradle.jvmargs=-Xmx1536m به هیچ عنوان حذف نشود. ضمنا در صفحه HTTP Proxy نیز مجدد No Proxy را انتخاب کنید.

برنامه‌های تغییر IP عمومی: چنانچه به هر دلیلی استفاده از سرویس‌های فوق امکان پذیر نبود لازم است از برنامه‌ها و ابزار عمومی (رایگان و یا غیر رایگان) مانند VPN و Proxy برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کنیم. برخی از نرم افزارها ممکن است عملکرد مناسبی نداشته و باز هم در اتصال اندروید استودیو به مخزن آنلاین مشکل پابرجا باشد. بنابراین لازم است چندین مورد را امتحان کنید. برنامه‌های رایگان و عمومی معمولا از سرعت کمتری نسبت به سرویس‌های پولی و یا مواردی مثل Shecan برخوردار هستند و ممکن است در برخی موارد به ما کمکی نکند. بخصوص در هنگام ساخت پروژه جدید در اندروید استودیو یا هنگام اضافه کردن کتابخانه به پروژه.

در تست هایی که انجام دادم در اکثر موارد با استفاده از ابزار رایگان نیز لیست ابزار SDK Manager به خوبی از سرورهای گوگل دریافت می‌شد و امکان نصب ابزار به صورت آنلاین وجود داشت. اما در محیط پروژه و اضافه کردن کتابخانه به پروژه، در مواردی با شکست مواجه شد. کتابخانه‌ها از مخزن آنلاین google و mavenCentral دریافت می‌شوند که این سرویس‌ها بر روی IPهای ایران بسته بوده و از حساسیت بالاتری برخوردار است.

در تستی که با یکی از ابزارهای عمومی و رایگان انجام دادم، لازم بود بعد از فعال شدن نرم افزار و اطمینان از اینکه تغییر آی پی با موفقیت انجام شده (توسط وب سایتهای نمایش آی پی مانند ip2location.com)، در تنظیمات اندروید استودیو در قسمت HTTP Proxy، گزینه Auto-detect proxy settings را انتخاب کنم:

Auto Detect Proxy Settings

اگر مشکل رفع نشد مجدد تست کنید. مثلا اگر کتابخانه با موفقیت به پروژه اضافه نشد و ارور Unable resolve dependency for… گرفتید، یکبار دیگر Sync کنید. ممکن است در یک لحظه سرعت کاهش یابد یا ارتباط با سرور قطع شود. اگر باز هم حل نشد، نرم افزار تغییر آی پی را متوقف و مجدد اجرا کنید. یا راهنمای نرم افزار را مطالعه کنید. معمولا این ابزار یک IP و Port اختصاص می دهند که با تعریف آن در اندروید استودیو، احتمالا مشکل رفع شود. مانند تصویر زیر:

تنظیمات پروکسی در اندروید استودیو

تذکر: در استفاده از برخی سرویس‌ها ممکن است نیاز باشد بعد از اعمال تغییرات، یکبار کاملا از اندروید استودیو خارج شده و مجدد اجرا کنید. البته برای مواردی مانند FOD عموما نیازی به انجام این کار نیست زیرا تنظیمات درون خود اندروید استودیو اعمال می‌شود.

تاکید میکنم در استفاده از ابزار رایگان شاید مجبور باشید وقت بیشتری برای گرفتن نتیجه مطلوب بگذارید و لازم باشد گزینه های متفاوتی را تست کنید. مثلا در تعریف Proxy اگر با گزینه HTTP جواب نگرفتید، SOCKS را انتخاب کنید.

تذکر: برای اطمینان از اینکه روش پیاده‌سازی شده به درستی کار می‌کند یا نه، روی گزینه Check connection در انتهای برگه HTTP Proxy کلیک کرده و آدرس https://developer.google.com را وارد کنید. چنانچه پیغام Connection successful گرفتید یعنی اتصال به سرویس با موفقیت انجام شده و چنانچه خطای ۴۰۳ گرفتید یعنی لازم است روش‌های دیگر را امتحان کنید.

در پایان از شما درخواست دارم تجربیات خود را در قسمت دیدگاهها با سایرین به اشتراک بگذارید.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟ لطفا امتیاز دهید
4.4/5 - (136 امتیاز)
پرسش‌ها و دیدگاه‌های کاربران
دوره آموزش برنامه نویسی اندروید
دوره آموزش برنامه نویسی اندروید

با دریافت این دوره به تمامی آموزش‌های غیر رایگان و رایگان موجود در وب سایت دسترسی دارید که تخفیفی برای آموزش‌های غیر رایگان نیز درنظر گرفته شده. این پکیج به دو صورت دانلودی و ارسال پستی ارائه می‌گردد.
آموزش‌های اندروید استودیو در دو دسته «پایه» و «تکمیلی» منتشر می‌شوند.
آموزش‌های پایه شامل مباحث اصلی و ضروری و آموزش‌های تکمیلی مطالبی است که می‌بایست در کنار مطالب اصلی بررسی شود.
با خرید این دوره، به تمامی آموزش‌های غیر رایگانی که در آینده منتشر می‌شود نیز به صورت رایگان دسترسی خواهید داشت!

یک دیدگاه بنویسید

پرسش‌های زیر تایید و پاسخ داده نـــخواهند شد:
۱: جزء موارد مطرح شده در صفحات مشکلات و پرسش‌های رایج و بروزرسانی‌های محتوای آموزشی باشد
۲: سوال قبلا توسط کاربران در دیدگاه‌ها مطرح و پاسخ داده شده باشد
۳: پرسش خارج از مبحث آموزشی موجود در این صفحه باشد

  • mmd hsn گفت:

    من هر‍چقدر دارم سعی میکنم نمیشه
    لینکی که میاره https://dl.google.com/dl/android/maven2/com/github/PhilJay/MPAndroidChart/v3.1.0/MPAndroidChart-v3.1.0.pom هستش و نه شکن نه ۴۰۳ نه fod نه فیلترشکن هیچکدوم نمیتونن رد شن ممنون میشم راهنمایی کنید

  • مریم گفت:

    سلام ببخشید من اندروید استودیو ۲۰۲۳ رونصب کردم برای برنامه نوشتن به زبان جاوا آیدی هرچیزی رومینویسم داخل xml ,ولی داخل مین اکتیوی نمیشناسش

  • علی قاسمی گفت:

    سلام ببخشید من اندروید استودیو نصب کردم اما برای دانلود و نصب android sdk مشکل دارم
    موارد بالا هم کار نکردن
    میزنه unavailable sdk

  • آزاد گفت:

    سلام.واقعا ممنون.یک هفته بود داشتم تلاش میکردم نصب کنم و هر کاری میکردم با فیلترشکن جواب نمیداد تا اینکه این مقاله شمارو خوندم و همون اولین مورد یعنی شکن رو انجام دادم.داره دانلود میشه .

  • علی گفت:

    سلام
    دوستان عزیزی که مشکل دارن در بیلد گریدل بنده بعد از سه روز تلاش متوالی با هیچ وی پی انی کارم راه نیوفتاد ولی الان با سرویس FOD کارم راه افتاد فقط باید ی سه چهار باری تلاش کنید چون ممکنه وسطش نت ضعیف بشه و ارور بده و اینکه فکر کنم اگه با وای فای برید بهتر باشه کند هست ولی احتمالا بهتره حالا شما با اینترنت همراه هم امتحان کنید
    خواستم ی راهنمایی کرده باشم به دوستانی که مشکل منا داشتن . موفق باشید

  • ابراهیم نامدار گفت:

    سلام به علت اینکه گریدل بیلد نمیشه، دانلودش کردم و میخوام دستی پیست کنم.
    گریدل رو باید کجا پیست کنم؟
    با تشکر فراوان

  • محمد حکیم گفت:

    سلام.
    می خوام با استفاده از unity hub وارد حساب کاربری بشم به خاطر وجود تحریم نمیتونم ، از ۴۰۳.online استفاده کردم ولی باز هم خطای ۴۰۳ رو میده ولی به راحتی میتونم https://developer.google.com رو با مرورگر باز کنم.
    خواستم بدونم راه دیگه ای به نظرتون وجود داره.
    قبلا با استفاده از proton-vpn میشد ولی الان نمیشه به proton-vpn وصل شد.

  • احمد گفت:

    سلام. من تو اندروید استودیو که پروژه جدید ران میکنم (با سرویس شکن تحریم رو دور میزنم) فایل های گردل که دانلود میشه، هرچقدر که منتظر میمونم، ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه، هنوزم اون پایین نوشته گردل در حال بیلد هست. اندروید استودیو رو کلا میبندم و اینترنت رو قطع میکنم بعدش وقتی دوباره پروژه رو باز میکنم گردل بیلدش تموم میشه ولی این خطاهارو میده و بخش طراحی ظاهری activity_main رو هم نمیاره :
    Cannot resolve symbol ‘appcompat’
    Cannot resolve symbol ‘AppCompatActivity’
    Method does not override method from its superclass
    Cannot resolve method ‘onCreate(Bundle)’
    Cannot resolve method ‘setContentView’ in ‘MainActivity’
    Unused import statement
    Method ‘onCreate(android.os.Bundle)’ is never used

  • طیب گفت:

    سلام fodev قطع شده ؟ چون با دی ان اس که تنظیم میکنم اینترنتم مدام قطع میشه و اتصال هم برقرار نمیشه

  • HAMED گفت:

    آقا دست گلت درد نکنه خیلی عالی بود. من تا اینجا کارم راه افتاد فعلا در حال دانلود SDK جدیده. امیدوارم مشکلی پیش نیاد

  • علیرضا گفت:

    سلام
    با عذر خواهی از شما و سایت خوبتان
    امیدوارم کامنت من را حذف نکنید تا شاید مسئولین بی سواد متوجه دردسرهای سیاست های غلط آنها در زندکی روزمره ما بشوند.
    کارگروه محتوای مجرمانه غلط کرد ،
    چرا باید برای کاربران انواع و اقسام دردسرها را بتراشند تا مردم دسترسی به اینترنت نداشته باشند
    لعنت به مسئولین مردم آزار

  • محمد گفت:

    سلام. برای سیستم هایی که تحت سرور هستند، مانند سیستم های سایت دانشگاه، نمیشه از روش تغییر dns استفاده کرد، اجازه استفاده از فیلترشکن رو هم نداریم، از کدوم روش باید استفاده کرد؟

  • Mohsen گفت:

    سلام وقت بخیر اندروید استودیو برای من میزنم که
    Could not create parent directory for lock file
    این ارور چیه؟
    و اینکه نمیتونم به دیوایسی وصلش کنم که پروژه رو ببینم

  • psdk گفت:

    تنها راهی که باقی مونده مهاجرت هست .

  • کارش گفت:

    سلام ممنون از سایت خوبتون. من تمام روش هارو امتحان کردم نشد اما ی روشی خودم ابداع کردم که به نتیجه رسیدم و همه تحریم ها برداشته شد و هم فایل های sdk و هم امولاتورهارو بی دردسر تونستم دانلود کنم .اول از همه باید اندروید استودیو رو با نرم افزار Revo Uninstaller حذف کنید و بعد با همون نرم افزار باید دیتایی که اندروید استودیو از شما ذخیره کرده رو با همون نرم افزار پاک کنید روشش به این صورته که فورس آن اینستال رو می زنید بعدش فولدر بعدش مسیردهی می کنید به درایو سی،یوزرس،یوزر فعلی،اپ دیتا،لوکال،گوگل. و به این صورت اطلاعات لوکیشن که از شما ذخیره کرده و در نصب های بعدی دوباره بالا میره پاک میشه .برای اطمینان تمام اپ دیتا های مرتبط با گوگل در درایو سی زیرشاخه های پروگرام فایلز و پروگرام دیتا رو هم پاک کنید.حالا از همین سایت یا سافت ۹۸ نسخه پرتابل اندروید استودیو رو بگیرید و ی جایی نگه دارید و فعلا اکسترکت نکنید.حالا ی نرم افزار شیلترفکن نصب کنید من با تانل بیر TunnelBear کارم راه افتاد حالا ثبت نام کنید و ی کشوری مثل آلمان رو انتخاب کنید وقتی مطمین شدین بهش وصل میشین زبان آلمانی رو به سیستمتون اضافه کنید و تایم زون رو روی Berlin قرار بدین و Region رو روی Germany قرار بدین و Regional Format رو روی English US قرار بدین حالا سیستم رو ریستارت کنید و با شیلترفکن به آلمان وصل بشید بعدش اندروید استودیو رو اکسترکت کنید فایل اجرایی داخل پوشه bin هست و اسمش studio64.exe هست ازش شرتکات درست کنید بیارید دسکتاپ حالا اجرا کنید و لذت ببرید خودش sdk هم دانلود میکنه ….بعدا میتونید هر امولاتوری دلتون خواست نصب کنید .اگر به دردتون خورد
    گیت هابم رو دنبال کنید https://github.com/AcademyZirak/ یا بهم ایمیل بدین تا انرژی بگیرم شاد باشید. academyzirak@gmail.com

  • محمدحسین گفت:

    سلام حاجی دمت عالی بود منتها من قدم به قدم رفتم بعد یک ارور گفت که گریدل نمیتونه دانلود شه بعد باروشی درستش کردم دانلود کردم و اینا بعد دوباره یک ارور دیگه داده مبنی بر اینکه بروز نیست بروز کردم(ارور بولد تولز) و درست انجام داد بار دوباره میگه که بعضی از فایل ها اکسپت نشده اند نمیدونم چیکار کنم به نظرت چیکار کنم همه حذف کنم و آنلاین دوباره بذارم خودش فایلهارو دانلود کنهیا چی؟

  • mohammad گفت:

    سلام من اندروید استودیو رو نصب کردم در بخشی که باید sdk رو دانلود کنه دانلود نمیشه
    dns سیستم رو تغییر دادم باز دانلود نشد از سرویس fod استفاده کردم باز دانلود نمیشه میشه لطفا راهنماییم کنید چی کار کنم تا دانلود بشه
    ممنون

  • حامید گفت:

    سلام، خیلی ممنونم از شما. با روش FOD کارم راه افتاد واقعاً ممنونم 🙏

  • حمید گفت:

    سلام .dns کامپیوتر رو تغییر دادم و با مرورگر به سایت تحریم شده وصل میشه اما عجیب استدیو برای دانلودsdk وصل نمیشه . چندتا فیلتر شکن هم امتحان کردم ولی واسه استدیو وصل نمیشه و مرورگر همه اوکیه . منطقه هم عوض کردم region اما اثر نکرد .؟

  • مصطفی گفت:

    خیلی ممنون از اقا سهیل مشکلم حل شد .اگه از سایت شکن یا فیلتر شکن استفاده میکنید و اس دی کی دانلود نمیشه باید از قسمت contol panel گزینه region را انتخاب کنید و در تب فرمت زبان خود را از persian به english (united kingdom) تغییر دهید بلافاصله مشکلتون حل میشه.
    تشکر دوباره از اقا سهیل و مدیر سایت

  • مبین گفت:

    سلام
    از سرویس fod و خیلی های دیگه استفاده کردم
    قبلا مشکلی نداشتن وکار میکردن
    ولی الان اندروید استدیو میخواد از مخزن jointer چیزی دانلود کنه که ارور ۴۰۳ میده
    خواستم بدونم معنی این ارور چیه
    وآیا راه حل خاصی داره ؟
    تشکر

    • سیدمهدی مطهری گفت:

      اگه منظورتون مخزن jcenter هست که این مخزن منسوخ شده و در پروژه هایی که جدیدا ایجاد میکنید هم فعال نیست. در صفحه “پرسش های رایج” توضیحات کامل موجود هست

  • وحید گفت:

    سلام من دو روز بود که درگیر نصب اندروید استودیو بودم. شکن، fod ، و چند مورد وی پی ان پولی رو امتحان کردم ولی جوابی نگرفتم.sdk و امولاتور رو دانلود نمیکرد. تا این که متوجه شدم از نسخه ۴٫۲٫۲ به بالا تحریم شدید تره بعد از نصب نسخه ۴٫۱٫۳ و استفاده از وی پی ان پولی مشکلم حل شد.

  • سهیل گفت:

    دوستان یک نکته بسیار مهم که خودم چند روز باهاش درگیر بودم اگر از شکن و fod و هر فیلتر شکن رایگان استفاده کردین و باز هم جواب نگرفتین ، حتما از قسمت contol panel گزینه region را انتخاب کنید و در تب فرمت زبان خود را از persian به english (united kingdom) تغییر دهید بلافاصله مشکلتون حل میشه.

  • fardinrahnama گفت:

    سلام اقای مطهری من هم مشکل بیلد کردن دارم. گردل درست سینک نمیشه لطفا راهنماییم کنید. هرچی فیلتر شکن و دی ان اس و شکن استفاده می کنم فایده نداره.
    سه تا کتابخونه رو نمی تونه دانلود کنه در صورتی که وقتی خودم رو لینکشون میزنم دانلود می کنه اما اندروید استودیو دانلود نمی کنه.
    اسکرین ارورم
    https://i.stack.imgur.com/n2lMn.png

    • سیدمهدی مطهری گفت:

      متاسفانه گاهی اوقات اذیت میکنه و حداقل من نتونستم دلیل مشخصی براش پیدا کنم. شاید با یه اینترنت دیگه تست کنید حل بشه. ولی من الان دارم با FOD کار میکنم و هیچ مشکلی ندارم

      • بهروز یزدانی گفت:

        با سلام
        من از روشهای مختلف برای حل مشکل استفاده کردم. ولی بعضی اوقات جواب نمی گیریم. تجربه من تست روشهای مختلف به ترتیب بود. منتها یک نکته خیلی ساده: گوگل به تدریج الگوریتم تحریمش رو هوشمند تر کرده و به هر طریقی بفهمه از ایرانی هستیم محدود میکنه و الان دیگه مثل گذشته فقط به IP اکتفا نمیکنه. پس بهتره تمام آثار رو از بین ببریم. اولی IP هست. بعدش همونطور که آقا سهیل گفتن تنظیمات منطقه و کشور هست ( Region ). نکته بعدی ایمیل و سوشیال مدیا هستش. اگر در ایمیلتون کشور رو مشخص کردین تغییرش بدین.
        ولی در کل به خاطر همین معظلات اندروید استودیو، علی رغم اینکه نصب کردم و دیگه با نصبش مشکلی ندارم،‌ ابزارهای دیگه رو جایگزین کردم مثل بیسیک
        با تشکر از آقای مطهری

  • محمد گفت:

    نه شکن و نه FOD جواب نمیدن

  • شایان گفت:

    FOD رو استفاده کردم کانکشن تست برای سایت دولوپرز شرکت گوگل کار می کنه اما باز برای سینک شدن گریدل خطای عدم دسترسی به فایل ها رو میده اما جالبه وقتی تو ارور باکس رو لینکشون کلیک می کنم تو کروم می خواد دانلودشون کنه تنظیمات پروکسی هم درسته

    • سیدمهدی مطهری گفت:

      یه بار اندروید استودیو رو ببندید دوباره باز کنید. چک کنید در حالت آفلاین نباشه (اطلاعات بیشتر در صفحه پرسش های رایج)

    • ابوالفضل دانائي گفت:

      سلام
      با تشکر از آقای مطهری عزیز، این نکات رو هم در نظر داشته باشید:
      ۱. بعد از اعمال تغییرات، اندروید استودیو رو ببندید و باز کنید.
      ۲. داخل home (برای لینوکس – مال ویندوزش نمیدونم کدوم پوشه میشه ولی هستش!)، پوشه‌ی “.gradle” و تمام محتویاتش رو حذف کنید.
      ۳. داخل پوشه‌ی پروژتون دو تا پوشه هستش؛ یکی “.idea” و یکی “.gradle” اگر باز هم جواب نگرفتید اینا رو هم پاک کنید.

  • خشایار گفت:

    با سلام و عرض ادب
    جناب مطهری
    بن بر تاکید یکی از استاید مجبور به استفاده از امولاتور مخصوص خود اندروید استودیو هستم ام متاسفانه با اینکه از سرویس های fodاستفاده کردم اما باز هم در بعضی مراحل ارور داشتم به نا چار ایمیج مورد نظر را طبق همان ادرسی که در بخش خود دانلود ارائه شده، دانلود کردم
    https://dl.google.com/android/repository/sys-img/google_apis/x86-25_r18.zip
    الان بنده این ایمیج را چگونه و در چه پوشه ای وتحت چه نامی به فولدر sdk اضافه کنم که بتوانم تحت امولاتور ان را اجرا کنم
    باتشکر از راهنمای شما

  • رسول گفت:

    از fod استفاده کردم. sdk و شبیه سازم دانلود شد. ولی هنگام راه اندازی پروژه بر روی شبیه ساز خطای Could not find com.android.tools.build:gradle:1.3.50.
    رو دریافت می کنم. پراکسی رو قطع کردم و با فیلترشکنهای مختلف هم امتحان کردم. متاسفانه درست نمیشه. راهی نیست بشه این gradle رو یه جور دیگه دانلود و نصب کرد؟ واقعا راه انداختن این اندروید استودیو از خود برنامه نویسی سخت تره!!!

  • محسن گفت:

    به جای این ها یه راه حل ارائه بدین برای دسترسی و بهره برداری از سرویس های تحریم شده
    این چیزی نوشتید کوچکرتین کاریه که میشه کرد
    یه راه حل پیدا کنید برای استفاده از سرویس هایی مثل google firestore و crash analytics روی دیوایس
    و صدها سرویسی که این طوری تحریم شدن

  • محمدمهدی دیانتی گفت:

    سلام من تمام کار ها رو انجام دادم ولی همون ارور رو دوباره می دهد

  • sahar گفت:

    دستتون درد نکنه.من از FOD استفاده کردم مشکلم حل شد.براتون آرزوی موفقیت روزافزون میکنم

  • حسین گفت:

    سلام
    فقط سایت
    shecan.ir
    بهترین راه حل

  • M. A گفت:

    سلام وقت بخیر ببخشید من تو خروجی گرفتن اندروید از یونیتی مشکل دارم و همش میزنه که jdkرو پیدا نمیکنه درصورتی که برای سیستم تعریف کردم…. ممنون میشم راهنماییم کنید

  • حامد عقیلی گفت:

    با سلام برای استفاده از سرویس های فایربیس ماتاسفانه تحریم هستیم و برای اینکه هر دفعه از کابر نخواهیم فیلترشکن را روشن کنند راهی برای دورزدن هست؟ خیلی ممنون

  • سعید گفت:

    تا قبل از این با سرور پروکسی fodev می شد به googlr() jcenter() دسترسی داشته باشم ولی یکهو همه چیز انگار قطع شده سایر پروکسی ها هم کار نمی کنن دی ان اس هم کار نمی کنه . وقتی یک کتابخانه به ریپازیتووری اضافه می کنم روی ایمپورت می مونه نه خطا می ده نه قطع می کنه هیچ چی . فقط در حال ایمپورت می مونه . نه گردل وصل میشه و نه خود اندروید استودیو .
    خارج از اون در محیط ویندوز همه چیز درسته و مثل قبل کار می کنه
    علت چی میتونه باشه ؟
    حتی به خود گوگول میون هم می تونم برم و کتابخانه را به صورت aar دانلود کنم ولی دسترسی داخا اندروید استودیو کلهم قطع شده
    tor Sock هم زدم اون هم کار نمیکنه

    • سیدمهدی مطهری گفت:

      گاهی اوقات مشکل از پروکسی ها نیست و حل کردنش واقعا مشکله. مثلا من همزمان روی دو لپ تاپ تست کردم رو اولی که سخت افزارش ضعیف تر بود مشکل داشت ولی روی دومی مشکلی وجود نداشت. البته شایدم ارتباطی به ضعف سخت افزار نداشته!

  • دهقانی گفت:

    وضعیت فولدر SDK به این صورته الان:
    platform-tools 30.0.3
    tools 26.1.1
    build tools 28.0.3 , 30.0.0
    API 27.0.3 , 28.0.6 , 30.0.2

  • دهقانی گفت:

    الان تو فایل build.gradle نسخه ۳۰ رو کردم ۲۸ که داشتم بیلد شد ولی میخوام ببینم برای هر بار به روز رسانی َAPI به این مشکل برمیخورم؟ اینطوری که از نسخه های جدید نمیتونم استفاده کنم..
    یک پیشنهاد هم دانلود Extras|Android Support Repository
    بود که من در SDK Manager هرچی گشتم پیداش نکردم..

    یه سوال دیگه این که جایگزین کردن
    maven{
    url “https://maven.aliyun.com/repository/google”
    }
    maven {
    url “https://maven.aliyun.com/repository/jcenter”
    }
    به جای google()
    jcenter()
    دقیقا چه کاری انجام می ده. البته من این کار رو کردم نتیجه ای نگرفتم.

    ممنون

  • دهقانی گفت:

    سلام
    َAPI ام رو به روز رسانی کردم به نسخه ی ۳۰
    پروژه رو با FOD بیلد می کنم خطا می ده که نسخه ۳۰ رو پیدا نمی کنه.
    قبلا هم با FOD بیلد کرده بودم.
    مشکل چیه؟

  • علی گفت:

    با عرض سلام و ادب خدمت شما ابتدا می خواستم از مطالبتان تشکر کنم و سپس سوالی دارم و آن اینکه من با روش دور زدن تحریم ها (وی پی ان)اندروید استودیو را نصب کردم و می خواستم بپرسم که آیا نیازی به نصب اس دی کی می باشد؟
    با تشکر فراوان

  • مرضیه گفت:

    پس اگه اکیه که هیچی.ممنون از وقتی که گذاشتید???

  • مرضیه گفت:

    نه ایکون سمت راست منظورم نیست.ایکون های سمت چپ همشون خاکستری اند.حتی مثلا تو سربرگ view .زیر مجموعه tool window مشاهده کنید همه ایکون ها خاکستری اند و عملکرد ندارند.یا خود گریدل در سمت چپ (جایی که مربوط به projectsهست) سبز نیست.
    من مسیر Jdk رو عوض نکردم.خودش عوض کرده و وقتی میرم درستش کنم تغییرش نمیده. وقتی در قسمت file.project structure میرم تا مسیر jdk رو درست کنم. و وقتی مسیرو دادم و apply میزنم، میزنه checking availability و زمان زیادی طول میکشه و هیچ تغییری انجام نمیده.