درباره ما

معرفی وب سایت اندروید استودیو
قصه راه اندازی وب سایت اندروید استودیو به سال ۱۳۹۴ باز می‌گردد. زمانی که در حال یادگیری طراحی صفحات وب واکنشگرا (یا همان ریسپانسیو) توسط فریم ورک بوت استرپ (Bootstrap) بودم. برای آنکه انگیره بیشتری برای یادگیری این CSS Framework داشته باشم تصمیم گرفتم فرایند یادگیری را در قالب یک پروژه انجام دهم.
چندین دامنه در پنل nic.ir خودم ثبت داشتم که تعداد زیادی از آنها بلا استفاده بود. دامنه android-studio.ir یکی از آنها بود که حدود یک سال قبل آنرا ثبت کرده بودم. تصمیم گرفتم پروژه را با عنوان وب سایت اندروید استودیو و با یک قالب واکنشگرا انجام دهم. در آن زمان هنوز تازه بحث صفحات Responsive داغ شده بود و خیلی از وب سایت‌ها (علی الخصوص داخلی) از طراحی قدیمی و غیر واکنشگرا بهره می‌بردند.
خلاصه اینکه چند ده ساعت وقت صرف شد و خروجی از دید خودم و به عنوان اولین طراحی واکنشگرا مطلوب بود. قالب را روی دامنه بالا آوردم اما آن موقع هیچ قصدی برای تهیه محتوای آموزشی نداشتم. فقط به عنوان مزاح یک پست زدم و نوشتم این وب سایت به زودی در زمینه آموزش برنامه نویسی اندروید آغاز بکار می‌کند. شاید هم نوعی الهام شده بود که این جمله را بنویس!
بعد از آن هیچ کاری روی این دامنه انجام ندادم. نه انتشار محتوا نه سئوی داخلی و خارجی. اما چیزی که برایم عجیب بود دیدگاه‌هایی بود که در طی ماه‌های بعد، افراد زیر همان پست یک خطی ثبت می‌کردند و مضمونش این بود که منتظر انتشار مطالب آموزشی هستند! این شد که تصمیم گرفتم در حدی که در این حوزه تجربه‌ای کسب کرده ام را روی این وب سایت منتشر کنم.
از قدیم گفته‌اند “کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد”. به تبعیت از همین ضرب المثل مباحثی که قصد تولید محتوا را داشتم را تا حد ممکن با ذکر تمام جزئیات و با وسواسی به شدت بالا تهیه می‌کردم. و البته رایگان! ممکن بود برای یک مبحث کوتاه، ۲۰ منبع داخلی و خارجی را مطالعه کنم تا نکته‌ای از قلم نیفتد و ایرادات به کمترین حد ممکن برسد. کوتاه ترین مبحث آموزشی حداقل ۳ روز زمان نیاز داشت تا به یک خروجی پخته و قابل قبول از نظر خودم برسد.
این فرآیند بخش زیادی از زمان کاری من را می‌گرفت. بنابراین تصمیم گرفتم جهت جبران آن، تعداد محدودی از مباحث آموزشی را با مبلغ مناسبی برای فروش بگذارم تا در کنار باقی ماندن انگیزه برای ادامه کار وب سایت، از نظر مالی کار به مشکل بر نخورد.
این وب سایت به گونه‌ای جزئی از وجودم شده. بارها شده برای یک تغییر بسیار کوچک در رابط کاربری وب سایت بیش از ۱۰ ساعت وقت گذاشته‌ام و ده‌ها حالت مختلف را تست کرده تا در نهایت به نتیجه مطلوب رسیده‌ام. تغییری که شاید برای کاربر هیچ اهمیتی نداشته باشد! اما بهرحال عشق به کار این حرف‌ها سرش نمی‌شود.
همیشه سعی من بر این بوده که راه حل مشکلات رایج برنامه نویسان را در کنار مباحث آموزشی ارائه دهم. البته در بحث‌ها و دیدگاه‌های انتهای آموزشها معمولا به جایی ماهی دادن، ماهی گیری یادشان می‌دهم. یعنی اگر می‌گویند فلان ارور را دارم بجای اینکه راه حل بدهم، نحوه جستجوی ارور را برایشان توضیح می‌دهم تا برای هر مشکلی چند ساعت و چند روز معطل من و بقیه نباشند. هرچند گاهی اوقات به برخی برمی‌خورد و منتظر جواب آماده هستند اما نمی‌دانند لذت ماهی گیری چقدر بیشتر است.
البته که توضیح دادن روش جستجوی ارورها و دادن نمونه لینک پاسخ مشکلاتشان در اغلب موارد زمان بیشتری را از من می‌گیرد تا اینکه ارور را جستجو کرده و صرفا لینک پاسخ را در جواب ارسال کنم. اما حتی تصور اینکه دوستِ نوجوان و جوان من برای هر پرسش و مشکلی بخواهد چند ساعت یا چند روز منتظر جواب بماند برایم آزار دهنده است.
امیدوارم تا اینجای کار محتوای وب سایت مفید بوده و مورد استفاده قرار گرفته باشد. تا حد امکان مباحث بر اساس تغییرات اندروید استودیو بروز می‌شوند. به امید خدا بنا دارم بعد از کامل شدن مباحث ضروری، علاوه بر نسخه متنی نسخه ویدئویی آموزش‌ها را هم تهیه کنم.
موفق و پیروز باشید
مدیر وب سایت اندروید استودیو – سیدمهدی مطهری